img-0

קונפליקט ירידת ערך עצמי

קונפליקט ירידת ערך עצמי יכול להתבטא כיע”ע כללית הפוגעת ברקמות בכלל השלד, או כיע”ע מקומית בה הפגיעה מתרחשת בחלק מסוים של השלד.

  • קונפליקט יע”ע כללי הוא כזה הנוגע לאדם כמכלול. הקונפליקט נחווה, למשל, עקב השפלה (האשמות, נזיפות, הערות גנאי), התעללות (פיזית, מינית, מילולית), כישלון (בעבודה, בבית הספר, בספורט, במערכת יחסים, כהורה או כבן זוג), ביצועים ירודים (אינטלקטואליים, אמנותיים, אתלטיים), או תחושות של בושה ואשמה. גם אובדן מעמד, אובדן מקום עבודה, פרישה, מחלה או פציעה (“אני מחוץ לתפקיד”), הזדקנות (“אני לא טוב כמו פעם”, “אני מזדקן וחסר תועלת”) או אובדן של מישהו אשר גרם לאדם להרגיש מוערך ונחוץ, הם תרחישי קונפליקט אפשריים. האופן שבו אנו תופסים את עצמנו או מדברים אל עצמנו (“אני כישלון”, “לעולם לא אצליח”, “זה משהו שאני לא יכול/ה לעשות”) יוצרים נטייה מנטלית לקונפליקטים כלליים של יע”ע. מטבע הדברים, ילדים וקשישים פגיעים יותר לקונפליקט זה.
  • קונפליקט יע”ע מקומי (ראו קונפליקטים לפי איבר, להלן) מתייחס לחלק או מקום מסוים של הגוף. ביצועים אמנותיים או אתלטיים ירודים, למשל, מקושרים לידיים או לרגליים. קונפליקט יע”ע הנובע מאבחנה של סרטן (סרטן המעי הגס, סרטן הערמוניתסרטן השד),  תחזית רפואית שלילית (“לא תוכל ללכת שוב!”), כריתת איבר (שד), או כאב מקומי מתמשך יכולים להביא לקונפליקט בעצם או במפרק הקרובים ביותר. לשם השוואה, קונפליקט יע”ע מתון ישפיע על בלוטות הלימפה או השרירים הקרובים ביותר.

עוצמתו של קונפליקט יע”ע היא הקובעת אילו סוגים של רקמות חיבור ושלד תושפענה מהקונפליקט:

לכל חלק ומיקום במערכת השלד יש את גוון קונפליקט שונה בהתאם לתפקודו ותפקידו.

גולגולת ועמוד השדרה הצווארי: קונפליקט יע”ע אינטלקטואלי.

קונפליקט יע”ע אינטלקטואלי יכול להיות מופעל בגלל כישלון במשימה אינטלקטואלית (בבית הספר, בעבודה), עקב טעות, או בהמשך להערות מתנשאות של מורים, מאמנים, מעסיקים, עמיתים, הורה או שותף, הגורמות לאדם להרגיש “איטי” או “טיפש”. עם עיסוק תובעני מבחינה אינטלקטואלית (חוקרים, אקדמאים, סופרים ואחרים), ואלו שהערך העצמי שלהם בנוי על הישגיהם האינטלקטואליים, או שיש להם שאיפות אקדמאיות גבוהות, פגיעים יותר לקונפליקט זה. דיבור עצמי מקטין או מזלזל (“אני אידיוט!”, “אני לא מספיק חכם!”) יכול להביא לקונפליקט יע”ע מתוצרת עצמית. עצם החשש מכישלון עלול כבר הוא להפעיל את הקונפליקט. עוול בלתי צפוי  (“זה לא הוגן!”) משפיע גם הוא על הגולגולת ועל עמוד השדרה הצווארי.

עצמות בפּנים, עין, אוזן, לסת

עצמות פנים: יע”ע הקשורה למראה של אדם או למוניטין שלו

ארובת העין: יע”ע הקשורה לעיניים, למשל, לאחר ניתוח (“אתה נראה כמו מפלצת!”)

עצמות הלסת: לא להיות מסוגל לנשוך, פשוטו כמשמעו או בצורה סמלית (השוו לשנהב וזגוגית השן).

עצמות השמע באוזן: יע”ע הקשור לאוזניים (לקות שמיעה)

כתפיים, זרוע עליונה ועצמות הבריח: 

קונפליקט יע”ע ביחסים (עקב כישלון כשותף, הורה, בן, בת, עמית, חבר או חבר בקבוצה) לעתים קרובות בהקשר של תחושת אשם והאשמה עצמית;

כמו כן, לא להיות מסוגל או לא להיות מורשה להחזיק, לאמץ, או לחבק מישהו.

ביצועים גרועים, נניח, בספורט (בייסבול, כדוריד, גולף, הוקי) משפיעים גם על הכתף, כמפרק של הפעולה

מרפקים:

יע”ע המערבת את המרפק, למשל, בספורט (טניס, סקווש), נגינה בכלי נגינה (כינור, צ’לו), או פעילויות הקשורות לעבודה. כמו כן, לא להיות מסוגל לחבק או להחזיק אדם או חיית מחמד, כאשר התחושה נקשרת למרפק(ים).

שורש כף היד, הידיים והאצבעות:

קונפליקט מיומנות” עקב יע”ע הנגרמת כתוצאה מכישלון במשימה הקשורה לעבודת יד או מביצועים ירודים הקשורים לכף היד. אנשים שביטחונם העצמי מסתמך בעיקר על מיומנות ידנית, שעיסוקם דורש מיומנויות מוטוריות עדינות (מנתחים, שינניות, תכשיטנים) ומיומנות אצבעות (הקלדה, עבודת מחטים, נגינה בכלי נגינה כגון הגיטרה או הפסנתר) נוטים יותר לסבול מסוג זה של קונפליקט יע”ע.

צלעות ועצם החזה:

קונפליקט יע”ע הנגרם, למשל, על ידי  אבחנה של סרטן השד, כריתת שד או מחלת לב (ראו מסתמי לב)

עמוד השדרה החזי והמותני:

קונפליקט יע”ע מרכזי ש”מנפץ” את ליבת העצמי (עקב יחס משפיל ומבזה). הגב התחתון קשור גם לתחושת חוסר תמיכה (“אין לי גיבוי”) של בן משפחה, בן זוג, חבר, מורה, עמית לעבודה או מעסיק. אבחנה של סרטן הקשורה לאזור בית החזה (סרטן ריאות) או עמוד השדרה המותני (סרטן הערמונית, סרטן הכליותסרטן המעי הגס) או כאבים מתמידים (כאבי בטן, כאבי מחזור) משפיעים על החוליות הקרובות.

אגן ועצם החיק:

קונפליקט יע”ע מיני. התעללות  מינית, אין-אונות, ביצועים מיניים ירודים, למצוא כי שותף או שותפה מנהלים רומן, דחייה מינית, תחושת ערך עצמי ירוד ‘מתחת למותניים’, קושי להיכנס להריון, הפלת עובר, כריתת רחם, אבחנת סרטן ערמונית, ניתוח ערמונית, או בריחת שתן יכולים כולם לעורר את הקונפליקט.

עצם הזנב ועצמות העצה:

קונפליקט יע”ע הקשור לישבן; “מין מאחור” הנתפס כמשפיל, כאבים במהלך קיום יחסי מין, תסמינים מקומיים (טחוריםשלשולים כרונייםיובש בנרתיק)

עצם השת (Ischial bone):

חוסר יכולת להחזיק משהו, חוסר יכולת “לשבת עליו” (אנו “יושבים” באופן פיגורטיבי על מה ששייך לנו כדי לשמור עליו), לא להיות מסוגל או לא רשאי לשבת במקום של מישהו (בשולחן שלו, במכונית, על אופניים, אופנוע, סוס). הקונפליקט יכול להתייחס גם לאדם שאנחנו רוצים “להחזיק” או “לשלוט” בו.

ירך וצוואר הירך:

יע”ע בגלל תחושה של “לא מסוגל לסבול” מצב כלשהו, בגלל דרישות בלתי צפויות או מתמשכות (“זה יותר מדי לסחוב!”, “אני לא יכול להסתדר!”, “אני לא יכול לעבור את זה!”).

עצם הירך (femur) קשורה גם לקונפליקט יע”ע על רקע ביצועים פיזיים (ראו להלן).

ברכיים ורגליים תחתונות:

קונפליקט ביצועים פיזיים, למשל, קשיים בהליכה או בטיפוס במדרגות, חוסר יכולת לעמוד בקצב, ביצועים גרועים בספורט (הפסד במשחק, “ישיבה על הספסל”, הערות משפילות של מדריך, לבצע מתחת לצפיות של עצמנו או של מאמן, הורה או בן זוג), תחושה שאני פחות נייד/ת בגלל הריון או עליה במשקל

רגליים, קרסוליים, עקבים ובהונות:

חוסר יכולת ללכת, לרוץ, לקפוץ, לרקוד או להתאזן; כמו כן, להיות לא מסוגל לבעוט (להרחיק) מישהו לשם הגנה. הסוליה והעקב קשורים לחוסר יכולת “למעוך” אדם או מצב.

עגלת קניות
Scroll to Top

הירשמו לניוזלטר* שלנו וקבלו במתנה, ללא עלות,
את סדרת הסרטונים:

מחלה זה משהו אחר

סדרת 8 הסרטונים הקצרים הללו, מציגה את חמשת החוקים הביולוגיים הטבעיים (5BN) של הרפואה החדשה. בתוך כשעה תוכלו לקבל מושג כללי ראשוני על נקודת מבט חדשה זו, על שינויים באורגניזם (מחלות מכל הסוגים, שינויים תפקודיים וכדומה) כתגובה להלם. הסדרה דנה, בנוסף, גם בבעיות הקשורות בגילוי חוקים אלו, אשר הכבידו עד כה על הפצתם.

הירשמו – קבלו – צפו – והשכילו!

* ניתן להסיר עצמך מתפוצת הניוזלטר בכל שלב בהמשך.
×
דילוג לתוכן