המוח
דף מקשר לפרטי הקונפליקטים והתוכניות הביולוגיות של השיניים והלסתות
דף מקשר לפרטי הקונפליקטים והתוכניות הביולוגיות של השיניים והלסתות
פורסם לראשונה ב-27.2.2023 המטרה העיקרית של פרסום מאמר זה היא להראות להורים, מטפלים ורופאים, שניתן לרפא ילדים הלוקים בתסמונת דאון ורצוי להתחיל בטיפול מוקדם ככל האפשר, כולל אפילו בזמן ההריון. מטרה נוספת של המאמר היא להראות, שבעזרת המודעות לגורמי התסמונת והימנעות ככל האפשר מגורמים אלה בזמן ההריון, ניתן כנראה במקרים רבים למנוע את התפתחות …
בלוטת האצטרובל (epiphysis) היא בלוטה אנדוקרינית קטנה הממוקמת במרכז המוח, היא מורכבת מתאי אצטרובל (פיניאלוציטים) הרושמים את רמת האור ומייצרים מלטונין אשרממלא תפקיד חשוב בוויסות מחזור היום-לילה בסנכרון עם מחזור השינה-ערות .
בדף זה מופיעים קישורים למאמרים בנושאי בריאות לפי הרפואה הגרמנית החדשה אשר החלו להופיע באתר “מוקסיני” ביולי 2021. רשימה זו תתעדכן בכל פעם שיתפרסם במוקסיני מאמר חדש שלנו. מה באמת גורם למחלות? מאמר זה מתייחס לתחילת המחקר שהביא לגילוייה של הרפואה החדשה ולתגלית הבסיסית הראשונה של ד”ר האמר אשר מאפשרת לגלות את סוגי הקונפליקטים …
פורסם לראשונה ב-30.11.2021 הידרוצפלוס לפי ויקיפדיה הידרוצפלוס או מיימת ראש היא מחלה שבה מתקשה הגוף לנקז נוזלים עודפים מהמוח ומחוט השדרה. אנשים הסובלים ממחלה זו סובלים מהצטברות מים בתאי וחדרי המוח. מצב זה מוביל ללחץ תוך-גולגולתי על המוח ועל רקמות שונות, שאצל ילדים קטנים גם גורם לרוב להגדלת הגולגולת. הידרוצפלוס לרוב נוצר בעקבות חסימה בניקוז נוזל המוח (CSF) מחדרי המוח לעמוד השידרה …
פורסם לראשונה ב-24.10.2021 מטרתו של מאמר זה היא להרחיב את הבנת נושא הבצקות לפי התגליות של הרפואה החדשה. בצקת – מתוך ויקיפדיה בצקת היא הצטברות כמות גדולה מהנורמה של נוזלים בחלל הבין-תאי או בחללים הסרוטיים כמו חלל כיס הלב, חלל האדר (בין קרומי הריאה() והצפק בבטן. בצקת מורכבת מנוזלים שונים אשר העיקרי בהם נקרא דית (Transudate) והוא מתאפיין בתכולת חלבון נמוכה (מעט החלבון …
פורסם לראשונה ב-24.5.2021 אפילפסיה לפי הרפואה המקובלת מתוך ויקיפדיה: אֶפִּילֶפְּסִיָּה (בעברית: כִּפְיוֹן) היא קבוצה של הפרעות נוירולוגיות, המאופיינת בפרכוסים הנובעים מפעילות עודפת וחריגה של תאי עצב בקליפת המוח. התקפים אפילפטיים מתרחשים לפרקים, ונוטים להישנות ללא סיבה מיידית ומבוססת. התקפים אלו יכולים להיות קצרים או ארוכים ונמרצים. התקפים מבודדים אשר מתרחשים כתוצאה מגירוי ספציפי כגון רעל, לא ייחשבו כאפילפסיה. הגורם לאפילפסיה ברוב …
פורסם לראשונה ב-1.5.2021 מהו אירוע מוחי לפי הרפואה המקובלת המושג “אירוע מוחי” מתייחס למה שקוראים ברפואה המקובלת “שבץ מוחי“.המונח המקובל באנגלית הוא stroke או CVA שהן ראשי תיבות של “Cerebro Vascular Accident”. לפי ויקיפדיה: “שבץ הוא אירוע חירום רפואי, שעלול להביא לפגיעה עצבית קבועה, לסיבוכים ולמוות. הוא הגורם העיקרי לנכות אצל מבוגרים בעולם המערבי והסיבה השנייה למוות …
פורסם לראשונה ב-2011 צירוף המילים “סרטן במוח” או “גידול במוח” יוצר רושם מיידי של משהו מאיים ומפחיד ביותר, כאילו כבר כלו כל הקיצין והמוות עומד בפתח. מטרתו של מאמר זה היא לפזר את ענן המסתורין והפחד האופפים את הנושא ולהראות את הדברים באור חדש ומפתיע. המאמר מבוסס על תגליותיו והסבריו של ד”ר רייקי גירד האמר מגרמניה …
פורסם לראשונה ב-2.2.2018 מוות בעריסה לפי הרפואה המקובלת מתוך ויקיפדיה: תסמונת מוות בעריסה (באנגלית: Sudden Infant Death Syndrome או בקיצור SIDS) היא תופעה בה תינוקות מתים באופן פתאומי ללא אזהרה מראש תוך כדי שינה, בעיקר בשעות הלילה. למרות המחקר הרב אין הסבר מדעי ברור לתופעה והוא מתרחש גם אצל תינוקות בריאים לחלוטין… התסמונת היא אחד הגורמים הנפוצים לתמותת תינוקות עד …