פורסם לראשונה ב-12.6.2016
לפני מספר שבועות ביקר בארץ רופא גרמני בשם ברט שמיידרר, שהגיע לכאן בעקבות הזמנתה של המטפלת הנפלאה מלכה קרינר.
ברט הוא רופא MD ואדם מקסים, אשר עוסק ברפואה הוליסטית בקליניקה הפרטית שלו בצפון גרמניה, בה הוא משלב ידע מתחומים שונים כולל הרפואה החדשה של ד”ר האמר (GNM), רפואה אנתרופוסופית, רפואה איורוודית, רפואת תדרים, מגנטותרפיה, רפואת אור וקול, רפואת חמצן ועוד.
ב-19.5.2016 ארגנה מלכה הרצאה של ברט בקליניקה שלה בגן יאשיה ובעקבות הרצאה זו, ולאחר מכן שיחה ארוכה שהיתה לי עם ברט, עלתה הבנה חדשה בנושא המיקרובים ומחלות, שאותה אני שמח לחלק אתכם בטיפ זה.אתם מוזמנים להצטרף כאן למסע קצר הפותח עוד חלון שעשוי לעזור בהבנת הטבע, הגוף, מחלות ובריאות:
סומאטידים
בטיפ מס’ 196 סופר על הסומאטוסקופ (מיקרוסקופ אופטי שיכול להגדיל עד פי 30,000) שפיתח הביולוג הצרפתי גאסטון נאסנס ועל הסומאטידים שהוא גילה בעזרת הסומאטוסקופ.
הסומאטידים הם רכיבים בסיסיים של החיים והתכונה הייחודית שלהם היא שהם יכולים להפוך לחיידקים מסוג מיקובקטריה או לפטריות או לתאי דם.
תגלית נוספת שניתן היה לראות בסומאטוסקופ היא שתאי הדם יכולים להפוך לחיידקים וחיידקים אלה יכולים להפוך בחזרה לתאי דם.
בהרצאתו הראה ברט שלמעשה מספר חוקרים, מארצות שונות, שלא היה ביניהם קשר, הגיעו לאותה תגלית במחצית הראשונה של המאה ה-20. כל אחד מהם נתן שמות אחרים לסומאטידים, אך במהות הם גילו דברים דומים או זהים.
מה אומרת הרפואה החדשה
לפי הרפואה החדשה, כל המיקרובים (חיידקים, פטריות, וירוסים) המוכרים בגופנו, מתרבים בגוף בהנחיית המוח, כדי לעזור לגוף בשלב הריפוי.
כאשר יש קונפליקט הפוגע ברקמה שקשורה לשכבת הנבט אנדודרם, יש בשלב האקטיבי של הקונפליקט ריבוי של תאים באותה רקמה (כגון גידול במעי הגס). בשלב זה נותן המוח פקודה לחיידקים מסוג מיקובקטריה (כגון חיידקי שחפת) ולפטריות להתרבות, והם אכן מתרבים אך לא פעילים.
ברגע שנפתר הקונפליקט ומתחיל שלב הריפוי, מקבלים החיידקים והפטריות פקודה מהמוח להתחיל לפעול, ותפקידם הוא לפרק את הגידול שכבר אין בו צורך.
תגלית זו של הרפואה החדשה תואמת מאד את תגלית הסומאטידים, המראה שיש לגוף יכולת לשלוט על כמות החיידקים והפטריות שבתוכו.
מהי ההבנה החדשה
לטענתו של ברט, מהסומאטידים יכולים להתפתח לא רק מיקרובים שעוזרים לגוף אלא גם מיקרובים שמזיקים לגוף.
הצורה בה אני מבין דברים אלה היא, שמה שקובע איזה סוג מיקרובים יתפתחו הוא הסביבה הפנימית של האדם ומצבו הפיזי ובעיקר מצבו הלא פיזי, כלומר המצב הרגשי/נפשי/מנטלי/אנרגטי.
זוהי למעשה הגישה שייצגו מתנגדיו של לואי פסטר לפני יותר מ-100 שנה, בתוספת יותר ידע והבנות מדעיים שיש כיום וכן יותר ידע והבנות לגבי המרכיבים הנפשיים והרוחניים של האדם והקשרים בינם לבין הגוף הפיזי.
לפי הבנה זו, אצל אדם שנמצא במצב מאוזן והרמוני יותר, יתפתחו מיקרובים שעוזרים לגוף.
מיקרובים מזיקים יכולים להתפתח בגוף אצל אנשים הנמצאים במצבים שפוגעים בהרמוניה הפנימית, ביושר הפנימי, בתחושת השלמות הפנימית.
מצבים שיוצרים סתירות פנימיות חזקות,מצבים שיוצרים פערים משמעותיים בין אמונותיו, ערכיו ועקרונותיו של האדם לבין מעשיו בפועל.
הרהורים
כפי שאין לנו עדיין מספיק כלים לשלול או לאשר בצורה חד משמעית את גישת הרפואה החדשה, האומרת שכל המיקרובים המוכרים בגוף נמצאים שם כדי לעזור לנו, כך גם אין לנו עדיין מספיק כלים לשלול או לאשר בצורה חד משמעית את האפשרות שישנם מצבים בהם הגוף מאפשר את התפתחותם של מיקרובים המזיקים לו.
אני משאיר שאלות אלה פתוחות למחקר אישי של כל אחד מכם.
אשמח תמיד לקבל מכם כל תגלית, מחקר או תובנות אשר יכולים לעזור לנו להבין טוב יותר נושא זה.
גם את שאלת הביצה והתרנגולת (מי היה קודם – המיקרובים או המחלה?) נשאיר בינתיים פתוחה:
הרפואה המקובלת דבקה עדיין בגישה האומרת שהמיקרובים הם אלה שמחוללים את חלק גדול מהמחלות.
הרפואה החדשה אומרת בצורה חד-משמעית שהמיקרובים נמצאים בגוף כדי לעזור לו.
ישנם יותר ויותר מחקרים מדעיים המחזקים גישה זו, לפחות באופן חלקי, ואחד האחרונים שבהם הוא המחקר שנעשה במכון וייצמן ועליו כתבנו בטיפ מס’ 194 (“אמור לי מי החיידקים שלך ואומר לך מי אתה”).
בכל מקרה, ההבנות שעלו בעקבות הקשר עם ברט, מחזקות עוד יותר מסקנות והבנות קודמות עליהן נכתב במספר טיפים בעבר, שבקצרה ניתן לסכמן כך:
המפתח לבריאות טובה ומתמשכת הוא מצב של הרמוניה פנימית, מצב של איזון בין המערכות השונות בגוף ובעיקר איזון במערכות הרגשיות, נפשיות ומנטליות.
הדרך להגיע לכך היא ע”י עבודה מתמדת של התפתחות אישית והתפתחות רוחנית.
במילים אחרות אפשר להגיד שהמפתח לבריאות טובה הוא חיבור נכון לבורא ו/או לבריאה.
למתעניינים:
1. מומלץ לקרוא את המאמרים הבאים: האם יש קשר בין התפתחות אישית ובריאות?, האם יש קשר בין התפתחות אישית ובריאות?, סומאטוסקופ וסומאטידים
2. זוהי כתובת אתר האינטרנט של ברט: www.extended-medicine.de/en
3. זהו הקישור לדף הפייסבוק של מלכה קרינר: https://www.facebook.com/malcagufnefesh
…………………………………………………………………………………………..
הערה:
כותב מאמר זה אינו רופא, והמידע שכאן אינו מהווה המלצות או התוויות רפואיות.
בכל מקרה יש לפנות לרופא מוסמך.