img-0
טיפ מס’ 108: הספקטרום האוטיסטי

הספקטרום האוטיסטי

פורסם לראשונה ב-2.11.2012

הטיפ הפעם עוסק באוטיזם – תחום שנחשב עדיין מסתורי במידה רבה ופוגע במספר משמעותי של ילדים.

אין כאן כוונה או יומרה להקיף נושא זה במלואו, אלא להציג את התגליות וההבנות העיקריות של הרפואה החדשה בנושא זה.

……………………………………………………………………………………………………………

אוטיזם לפי התפיסה המקובלת

לפי ויקיפדיה, הספקטרום האוטיסטי הוא רצף תסמונות שיש להן מכנה משותף ברור עם האוטיזם הקלאסי לבד מהאוטיזם הקלאסי, נכללות בספקטרום גם תסמונת אספרגר ו”הפרעה התפתחותית נרחבת לא משויכת (PDD-NOS) “.מדריך האבחון DSM-IV מונה בספקטרום גם את הלקויות תסמונת רט והפרעת ילדות דיסאינטגרטיבית (CDD), למרות ששייכותן לספקטרום פחות מובנת מאליה[1] יש מומחים המונים בספקטרום גם את תסמונת ה השביר, למרות שרק 75% מהלוקים בה מציגים סימפטומים דומים לאוטיזם ויש המונים גם תסמונות נדירות מגוונות.

לקויות הרצף האוטיסטי הן לקויות קוגניטיביות (לקויות בהליכי חשיבה מורכבים ומודעים) ותפישתיות (הליכי עיבוד מידע חושי ראשוניים), המשלבות בעיה התפתחותית עם רגרסיה תפקודית (במקרי קיצון יכולה להיות בעיה התפתחותית לחלוטין או רגרסיבית לחלוטין). לכל הלקויות האלו יש גורם גנטי מרכזי.

התסמינים המרכזיים המאפיינים לקויות אלו הם פגמים בתחום התקשורתי (לקות שפה ולקות בתקשורת לא מילולית כמו בהבעות פנים), החברתי וההתנהגותי התנהגות אוטיסטית אופיינית היא התנהגות חזרתית (אמירת אותו משפט שוב ושוב, נפנופי ידיים חוזרים או נדנוד חוזר של הגוף), תחומי עניין מוגבלים. לרוב האנשים הלוקים בלקויות הקשת האוטיסטית יש גם תסמינים של הפרעות תנועה ושל הפרעות ויסות חושי[3].

קונסטלציות

קונסטלציה היא מצב בו אדם מושפע בו זמנית משני קונפליקטים או יותר, כאשר קונפליקט אחד פגע באונה אחת של המוח והשני באונה השניה.

כאשר אדם מושפע בו זמנית משני קונפליקטים או יותר, עלולים התהליכים הפיזיולוגיים שנגרמים מכך להיות קשים או מסוכנים מדי. במצבים כאלה, כאשר המוח מזהה ששילוב שני קונפליקטים הפוגעים בשתי אונות המוח עלול להיות מסוכן מדי לגוף הפיזי, הוא גורם לפגיעה רגשית או נפשית, שעוצרת את תהליכי המחלה ברמה הפיזית.

הרפואה החדשה יודעת כיום לזהות את הקונסטלציות (והקונפליקטים שגורמים להן) שגורמות ליותר מ-20 סוגים של מחלות נפש והפרעות התנהגותיות.

תכנות זה של המוח מצביע על כך שהטבע נותן עדיפות ראשונה לקיום הפיזי ורק בעדיפות שניה נמצאות המערכות הרגשיות/נפשיות.

קונסטלציה יכולה להיווצר בשני אופנים עיקריים:

א. אירוע מסויים שמתבטא בתת המודע של אותו אדם כשני קונפליקטים שונים.

ב. קונפליקט אחד שאירע בזמן כלשהו ולא נפתר וקונפליקט שני שאירע זמן מה (אפילו שנים) לאחר מכן.

ישנן גם אפשרויות נוספות להיווצרות קונסטלציות, אך אין צורך לפרטן במסגרת מאמר זה.

אבחון מדוייק של קונסטלציות נעשה ברפואה החדשה בעזרת צילומי CT  של המוח. במקרים רבים, גם אם אין אפשרות לאבחן לפי צילום CT של המוח, ניתן לאבחן לפי הסימפטומים.

אוטיזם לפי התגליות של הרפואה החדשה

אוטיזם נגרם כתוצאה ממצב של קונסטלציה ספציפית הפוגעת בשתי האונות של קליפת המוח.

הקונסטלציה שגורמת לאוטיזם נוצרת מהקונפליקטים הבאים:

  1. הלם מפחד ובהלה
  2. כעס טריטוריאלי (כעסים על אנשים או מצבים הקשורים למה שנחשב ע”י אותו אדם כחלק מהטריטוריה שלו)

הממסרים במוח בהם מופיע ה-HH (הממסרים בהם פוגע הקונפליקט) הם:

  1. הממסר של רירית הלוע (קונפליקט של פחד/בהלה) – בחלק הקדמי של האונה השמאלית.
  2. הממסר של העיקום הקטן בקיבה ו/או צינורות המרה ו/או צינורות הלבלב (קונפליקט של כעסים טריטוריאליים) – באונה הטמפורלית הימנית.

העוצמה בה תתבטא הקונסטלציה האוטיסטית מבחינה רגשית ומנטלית תלויה בעיקר בעוצמתם של הקונפליקטים שגרמו לה. זה מסביר מדוע יש ספקטרום כה רחב של תופעות אוטיסטיות, החל מתופעות קלות ביותר ועד מצבים קיצוניים וקשים.

כל עוד הקונסטלציה קיימת ופעילה (כלומר שאף אחד מהקונפליקטים שיצרו אותה לא נפתר), מתרחשים שינויים בהתנהגותו של אותו אדם, עם עליות וירידות, בהתאם להשפעות השונות שהוא חווה בחיי היומיום.

הקונפליקט שפוגע באונה הרקתית הימנית של המוח משפיע על ייצור הטסטוסטרון בגוף והקונפליקט שפוגע באונה השמאלית של המוח משפיע על ייצור האסטרוגן בגוף. מידת האיזון בין השפעותיהם של שני הקונפליקטים על האוטיסט משתנה כל הזמן בהתאם להשפעות השונות שהוא חווה במשך היום. הפרטים שכאן מסבירים חלק מההתנהגויות:

כאשר יש השפעה דומיננטית של הקונפליקט שפגע באונה השמאלית של המוח זה יתבטא בהתנהגות של אוטיזם פעיל.

בהתאם לעוצמות של שני הקונפליקטים המעורבים, אנשים כאלה יכולים לבטא את הפרישות שלהם בצורה פסיכוטית, יותר חמורה או פחות חמורה. אך זה יכול להתבטא גם בעשיית יתר ויצירתיות רבה בתוך עולמם שלהם. קונסטלציה כזאת עשויה ליצור אמנים, מדענים וסופרים יוצאי דופן.

כאשר הקונפליקט שפגע באונה הימנית הוא הדומיננטי:

זהו אוטיזם ‘פסיבי’, אשר יכול לבוא לידי ביטוי בטווח רחב שבין פרישות פסיכוטית מוחלטת לבין ביישנות ‘נורמלית’.

ככל שהקונפליקטים שגורמים לבעיה חזקים יותר, הופך עולמו של האוטיסט לקטן ומצומצם יותר.

הוא זקוק יותר לכך שהדברים יהיו מסודרים תמיד במקום. הוא יותר רגיש למגע או לרעש.

זריקות חיסון שמקבל תינוק עלולות לגרום לקונסטלציה אוטיסטית לא בגלל החומרים המוזרקים, אלא בגלל ההלם של פחד ובהלה, אשר אליו מצטרף גם כעס טריטוריאלי.

הכעס הטריטוריאלי כאן יכול להיות, לדוגמא, כעס על אמא שלו שמאפשרת שיעשו לו דבר כזה כואב ומפחיד, וזה יכול להיות גם כעס על האחות או הרופא שחודרים לטריטוריה שלו ומכאיבים לו.

קונסטלציה אוטיסטית עלולה לקרות גם לעובר בזמן ההריון, ולכן ישנם תינוקות אשר נולדים כבר כאוטיסטים.

טיפול

כדי לצאת מאוטיזם יש הכרח לפתור לפחות קונפליקט אחד מאלה שיצרו את הקונסטלציה. הקונפליקט אותו ניתן לפתור ראשון הוא תמיד הקונפליקט החדש יותר, זה שהופיע שני. רק לאחר שהוא נפתר אפשר לטפל בקונפליקט המוקדם יותר.

ברגע שנפתר הקונפליקט ה”צעיר” יותר משני הקונפליקטים שיצרו את הקונסטלציה, אין יותר קונסטלציה ולכן אין יותר את הגורם לאוטיזם, כלומר – אין יותר אוטיזם!

אך מכיוון שאנחנו לא יצורים דיגיטליים, הדברים לא קורים ביום אחד, וגם לאחר שאין יותר את הבסיס הפיזיולוגי לאוטיזם, מערכות הגוף והנפש צריכות תקופת הסתגלות למצב החדש.

בתקופה זו יש חשיבות רבה להימנע מטריגרים שיעוררו מחדש את השפעת אותו קונפליקט שנפתר ויחזירו את החולה שוב למצב של קונסטלציה אוטיסטית.

יש עוד דבר שחשוב לדעת:

אם תינוק, ילד או נער נפגע מקונסטלציה בי-פולרית (כולל קונסטלציה אוטיסטית) בגיל בו עדיין לא הושלמה התפתחותו הרגשית, תיעצר התפתחותו הרגשית ברגע בו קורית הקונסטלציה. אם לפחות קונפליקט אחד נפתר לפני גיל 23, יוכל אותו צעיר להשלים את תהליך התפתחותו הרגשית הטבעית, בקצב מואץ, בהתאם לגיל בו קרתה הקונסטלציה ולגיל בו נעלמה הקונסטלציה.

אם הקונסטלציה נשארת או שפתרון הקונפליקט (והיעלמות הקונסטלציה) קורה לאחר גיל 23, יישאר אותו אדם “תקוע” מבחינה רגשית בגיל בו קרתה הקונסטלציה, עד סוף חייו. אלה אנשים שנשארים כל חייהם עם “נפש של ילד” ומהם יכולים לצאת סופרים של ספרי ילדים, מחנכים של גילאים צעירים, אנשים בעלי “בייבי פייס” וכו’.

הטיפול צריך תמיד להיות זהיר מאד, כדי לא לגרום לנזקים. גם לאחר שנפתר קונפליקט אחד, צריך לזכור שנשאר לפחות עוד קונפליקט אחד שיש צורך לפתור וכן שיש צורך ללוות את המתרפא לאורך זמן כדי לעזור לו להסתגל למצב החדש, לעזור לו לגשר על הפער שנוצר בהתפתחותו הרגשית ולעזור לו להימנע מפגיעה של קונפליקטים חדשים או של טריגרים.

………………………………………………………………………………………………………………..

תוספת מאוחרת:

מלבד הקונפליקטים שחווים תינוקות וילדים כאשר מחזיקים אותם לצורך מתן זריקות של חיסונים, ישנן עדויות ההולכות ומצטברות לכך שחלק מהחומרים של זריקות החיסון גורמים לאוטיזם.

מידע על כך יש בקישורים האלה:

מחוסנים: מטיוח לקטסטרופה

ד”ר וויקפילד על אי-יעילות החיסונים

מידע נוסף יש באוטיזם

………………………………………………………………………………………………………………..

הערה: 
כותב מאמר זה אינו רופא, והמידע שכאן אינו מהווה המלצות או התוויות רפואיות.
בכל מקרה יש לפנות לרופא מוסמך.
עגלת קניות
מצב יום/לילה
Scroll to Top

הירשמו לניוזלטר* שלנו וקבלו במתנה, ללא עלות,
את סדרת הסרטונים:

 

מחלה זה משהו אחר

סדרת 8 הסרטונים הקצרים הללו, מציגה את חמשת החוקים הביולוגיים הטבעיים של הרפואה החדשה(GHk/GNM). במהלך צפייה בת שעה תוכלו לקבל מושג כללי ראשוני על נקודת מבט חדשה זו המסבירה בריאות וחולי בדרך חדשנית ומראה כי מחלות מכל הסוגים מתחילות כתגובה להלם המהווה קונפליקט ומתנהלות בדרך ברורה והגיונית המאפשרת החלמה כפי שהתכוון הטבע.

הירשמו – קבלו – צפו – והשכילו!

* ניתן להסיר עצמך מתפוצת הניוזלטר בכל שלב בהמשך.
×
דילוג לתוכן