פורסם לראשונה ב-13.12.2013
זהו תרגום של ניתוח מקרה נוסף שנכתב ע”י ד”ר אלווין דה לאון, כירופרקט מקנדה, אשר משתמש בעבודתו בידע וההבנות של הרפואה החדשה. באתר של ד”ר קרוליין מרקולין פורסמו עד כה (דצמבר 2013) 38 ניתוחי מקרים של ד”ר דה לאון.
………………………………………………………………………………………………………………
תאריך: יולי 2013
מטופל: גבר בן 54, שמאלי.
תלונות סובייקטיביות: טחורים בשבועיים האחרונים. המטופל מדווח שהוא סובל מטחורים בשבועיים האחרונים עם הקלה זמנית בלבד כאשר משתמש בתרופות שונות וקרמים. הוא מודה שהוא ניסה גם אמבטיות עם מלח אפסום ללא שינוי אמיתי.
בזמן ביקור לתחזוקה כירופרקטית שוטפת הוא שאל על הפרספקטיבה של הרפואה החדשה.
התבוננות: המטופל טופל ב- spinal subluxations (תת-תזוזות בעמוד השדרה) שלו ובמוגבלויות של המפרקים.
האיברים שנפגעו: הציפוי הפנימי (lining) של הרקטום.
שכבת נבט: אקטודרם
מרכז שולט במוח: אונה רקתית שמאלית
הסבר של ה-GNM: טחורים מתייחסים לקונפליקט של כעסים טריטוריאליים, או כל דבר שמפריע, משבש, מקלקל בהקשר לתחום או הטריטוריה שלו (כי הוא שמאלי).
בתוכנית הביולוגית הזאת יש התכייבות של הציפוי הפנימי של הרקטום בשלב הפעיל של הקונפליקט ומילוי ושיקום הרקמה בשלב הריפוי. המטופל נמצא כעת בריפוי תלוי שגורם לטחורים, נפיחות וכאב. יש הכרח לזהות את הקונפליקט המקורי ולהביא זאת למודעות שלו כדי לאפשר השלמה של ה-SBS (התוכנית הביולוגית).
הבנה של ה-GNM: המטופל מזהה שהקונפליקט שלו חייב להיות קשור לעובדה שהוא נמצא עכשיו בתהליך של שינוי הקריירות והיה צריך לעבור בחינה כדי שיוכל להתקבל כשכיר בתפקיד חדש בחברה שונה. אולם, הוא מודה שהוא נכשל פעמיים בבחינה והבין עד כמה זה היה קשה בשבילו בשלב זה של חייו ללמוד ולעבור את הבחינה (ה-DHS שלו). אך למרות תסכוליו, הוא החליט שהוא ימשיך ללמוד ולעבוד קשה בניסיון חוזר לעבור את הבחינה. הוא מצהיר שהוא רצה להציב דוגמא לילדיו שלא לוותר לעולם, מבלי להתחשב עד כמה הדברים נעשים קשים בחיים. הוא מודה שילדיו שאלו מדוע בגילו הוא מכניס את עצמו לסטרס הזה של הלימודים, בזמן שהוא לא באמת חייב לעשות זאת. המטופל מציין שלמעשה לפני שבועיים הוא עבר את הבחינה. הוא נזכר עכשיו שהטחורים הופיעו באותו יום בו הוא קיבל את ציון המעבר. מייד כשעבר את הבחינה הוא התקשר לחברה שתכננה לקבלו כשכיר. אך לאחר ששוחח איתם בטלפון, הוא הבין שהחוזה שהם הציעו לא היה משתלם כפי שהוא חשב בהתחלה. הוא מתכנן עכשיו לדחות את ההצעה ולהישאר עם החברה הנוכחית שלו. הוא מדווח שהוא עדיין לא הודיע לחברה החדשה על החלטתו הסופית, מה שיכול להסביר מדוע הוא עדיין בריפוי תלוי.
תוצאות: המטופל הבין את הקשרים ההדדיים ואת העובדה שהוא היה כבר בשלב הריפוי. הוא קיבל עידוד לעשות את ההקשר הרגשי וכן להבין שהוא יוכל להשלים את התוכנית הביולוגית ברגע שהחלטתו הסופית תהיה רשמית.
שיחת מעקב טלפונית שבוע לאחר מכן גילתה שהסימפטומים שלו נפתרו יומיים לאחר שיחתנו, מאחר והוא החליט סופית להישאר עם החברה המקורית שלו.
…………………………………………………………………………………………………………………
הערות של עידן:
טחורים מהסוג המפורט במקרה זה, הקשורים לשכבת האקטודרם, הם הסוג הנפוץ של טחורים, והם מופיעים ב-2/3 התחתונים של הרקטום.
הקונפליקטים שיכולים לגרום להופעת טחורים אלה הם:
“קונפליקט זהות” או “קונפליקט של קבלת החלטות”.
האדם לא יודע לאן להשתייך או לאן ללכת;
לא יודע מה להחליט.
זהו קונפליקט של אי יכולת להגדיר לעצמנו את העמדה שלנו ביחס למשהו או את המיקום שלנו (פיזית או פיגורטיבית), בחברה, במשפחה, ביחסים עם אנשים אחרים, בחיים המקצועיים וכו’.
פתרון הקונפליקט תלוי במידה רבה ביכולתנו להתגבר על הפחדים עליהם יושב הקונפליקט. זה יכול להיות פחד שלא נמצא מסגרת תומכת או מסגרת שאנחנו מרגישים שייכים אליה, פחד מבדידות, פחד להחליט החלטה שגויה ועוד.
כלומר, יש צורך לזהות את הקונפליקט, לזהות את הפחד או הפחדים עליהם יושב הקונפליקט ובסוף למצוא את הדרכים המתאימות ביותר להתגבר על פחד או פחדים אלה.
ישנם מקרים בהם הקונפליקט שגורם לטחורים מסוג זה הוא: “כעסים טריטוריאליים”.
תבנית הרגישות המשפיעה על הטחורים מהסוג הנ”ל היא “תבנית העור החיצוני”.
מכיוון שהמרכז השולט במוח נמצא באונה רקתית, יש כאן השפעה של צדיות ושל מצב הורמונלי. לכן, קונפליקטים מהסוג הנ”ל יגרמו לטחורים רק במקרים הבאים:
א. אצל נשים:
- נשים ימניות בגיל הפריון במצב הורמונלי נורמלי
- נשים שמאליות בקונסטלציה סכיזופרנית
- נשים שמאליות לאחר המנופאוזה
ב. אצל גברים:
- גברים שמאליים במצב הורמונלי נורמלי
- גברים ימניים בקונסטלציה סכיזופרנית
טחורים המופיעים בשליש העליון של הרקטום נגרמים ע”י קונפליקט שונה, קשורים לשכבת נבט שונה, הם מתנהגים בצורה שונה ואינם קשורים לצדיות או למצב הורמונלי.
………………………………………………………………………………………………………….
הערה: כותב מאמר זה אינו רופא, והמידע שכאן אינו מהווה המלצות או התוויות רפואיות.|
בכל מקרה יש לפנות לרופא מוסמך.