פורסם לראשונה ב-27.12.2013
הסיפור שכאן צבר תאוצה בעקבות מאמר שפרסם ד”ר האמר באתר שלו (בגרמנית) בספטמבר 2012. זהו סיפור על שתי תגליות מפתיעות שהתגלו באקראי בעזרתה של ילדה בת 7.
תחילת הסיפור היא ב-1976, אז כתב ד”ר האמר שיר ששמו “Mein Studentenmädchen” (“נערתי הסטודנטית”) וגם הלחין לו מנגינה. השיר נכתב מתוך אהבה לאשתו ואם ארבעת ילדיו, לציון 20 שנות נישואיהם.
בשנת 2012 יצא ספר (בגרמנית) של ד”ר האמר ששמו בתרגום לעברית הוא “המנגינות הארכאיות” או באנגלית “The archaic melodies”.
הספר עוסק בהשפעות המרפאות שיש למנגינות מסויימות, והוא נמכר יחד עם דיסק ובו השיר “נערתי הסטודנטית”.
אביה של ילדה בת 7 מאוסטריה אשר חיפש בנואשות מזור לבתו שהיתה חולה בצהבת כרונית קשה, נתקל “במקרה” בספר הזה ורכש אותו.
בזמן שהוא הקשיב לדיסק עם השיר נכנסה בתו לחדר והקשיבה גם היא. משהו בשיר תפס את הילדה והיא התחננה לאביה שישאיל לה את הדיסק כדי שתוכל לשמוע אותו יותר בחדרה. האב שם לה מכשיר המאפשר לשמוע את השיר שוב ושוב ללא הפסקה. הילדה הקשיבה לשיר הזה 3 ימים ולילות ברציפות (גם בזמן השינה), ולאחר מספר ימים נעלמו הסימפטומים של הצהבת מהם סבלה, שכללו שתן בצבע חום, עור צהוב, גירודים, כאבים, הקאות ועוויתות בבטן.
המשפחה היתה נדהמת, כי הילדה סבלה במשך חודשים מקונפליקט חוזר ונשנה, שמיד אחריו הופיע כל פעם שלב הריפוי שביטויו היה הצהבת, וההורים כבר חששו שהיא לא תצליח להתרפא. בדיעבד הסתבר שהטריגר שעורר את הקונפליקט כל פעם מחדש היה חלום חוזר שהופיע לה כל פעם בשינה!
ד”ר האמר מספר, שכאשר נודע לו על מקרה זה, הוא גיחך לעצמו נוכח המחשבה איך ילדה בת 7 פתרה לעצמה את הבעיה בזכות האינסטינקט או האינטואיציה שלה, למרות כל השיקולים החכמים שלנו לגבי תרפיה במוזיקה.
כחוקר הוא מייד החל לבדוק את השפעתו של השיר על חולים אחרים שהסכימו לנסות זאת. לאחר בדיקה של כמה מאות מקרים הוא יכול היה לאשר שלגרסה המקורית של השיר “נערתי הסטודנטית” אשר פורסמה עם ספרו “המנגינות הארכאיות”, יש השפעה פנטסטית על החולים.
ד”ר האמר מתייחס לשיר זה כאל מתנה אמיתית מאלוהים לכל המין האנושי.
האמר כותב שהוא מודע לכך שאמנים שונים פרסמו את שירו באינטרנט בביצועים שונים, ללא רשותו וללא אזכור מקור השיר, והוא לא בדק אם לביצועים אלה יש את אותה השפעה מרפאה כמו לביצוע המקורי.
את אחד הביצועים של שיר זה ניתן לשמוע בקישור הזה: מוזיקה לריפוי של ד”ר האמר
בדיסק שנמכר עם הספר יש גם גרסה של השיר המיועדת ללילה, אותה שר ד”ר האמר בעצמו (בגיל 78), וזאת לאחר שכל האמנים והמנצחים אליהם פנה דחו את בקשתו לבצע ולהקליט עבורו שיר זה…
את השיר בביצועו של ד”ר האמר ניתן לשמוע בקישור הזה: https://www.youtube.com/watch?v=ZFoKag8s4dA
במקום להשמיע את השיר נערתי הסטודנטית, ניתן להשתמש באחד מקטעי המוזיקה האלה:
Mozart Piano Concert K488 1st movement
להלן מספר נקודות נוספות שמציין ד”ר האמר:
- לריפוי בעזרת “נערתי הסטודנטית”, האב-טיפוס של המוזיקה הקלאסית, והבנת שני שלבי המחלה לפי הרפואה החדשה, יש הצלחה בהסתברות גבוהה במחלות כרוניות בהן יש מדי פעם הישנות של הקונפליקטים וכן במצבים של ריפוי תלוי. עדיין לא נבדקו חולים עם מחלות הקשורות ל”קונפליקטים של התנגדות” ו”קונסטלציות של התנגדות”.
- הטכניקה היא: להאזין ל”נערתי הסטודנטית” במשך היום, כשהשיר חוזר על עצמו שוב ושוב ברצף אינסופי. נמצא שהוא משפיע במיוחד כאשר משמיעים אותו בלילה בשקט, בעוצמה כזאת שלא מפריעה לשינה, אך עדיין מספיק חזקה כדי לזרום אל תוך התת מודע.
- נראה שכל עוד התת-מודע מלא ב”נערתי הסטודנטית”, קשה מאד או בלתי אפשרי לחוות הישנות של הקונפליקט בזמן השינה.
להמחשת נקודה זו יש סיפור מעניין על מטופלת בת 32, אשר סבלה מצורה חריפה של הפטיטיס (דלקת כבד) כרונית. לאחר שהאזינה ל”נערתי הסטודנטית” במשך 3 לילות רצופים היא הרגישה כמו אדם חדש. כמעט כל הסימפטומים נעלמו והיא היתה מלאת שמחה. אבל, בלילה הרביעי נגמרו הסוללות בנגן שלה ובשנתה הופיע שוב חלום הסיוטים שלה, מה שעורר מחדש את הקונפליקט. הקונפליקט נעלם שוב לאחר 4 ימים נוספים בהם האזינה לשיר ברציפות.
- באופן כללי, טיפול בעזרת “נערתי הסטודנטית” טוב למקרים של פסיכוזות חריפות והתקפים אפילפטיים (אך בתנאי שהמטופל לא משתמש בתרופות).
- כפי שכבר צויין, נראה שכאשר משמיעים בזמן השינה את “נערתי הסטודנטית”, נחסמת האפשרות לקונפליקט להתעורר מחדש. לכן המטופלים מדווחים שהיתה להם שינה נפלאה עם “נערתי הסטודנטית”, ללא חלומות.
- “נערתי הסטודנטית” הוא ביסודו ריפוי זמני. אך לפעמים הוא יכול לחסוך למטפל את הצורך בעבודת חיפוש הקונפליקט. לדוגמא: מטופל אחד התעורר לאחר שעתיים שינה, שבה הוא חלם את חלום הסיוטים (הקונפליקט) שלו ואמר: “אוקי, עכשיו אני יודע מהו הקונפליקט שלי”.
- האב-טיפוס “נערתי הסטודנטית” הוא מצד אחד תרפיה (במוזיקה) מבוססת מדע, ומצד שני זהו מסתורין נפלא שילדה בת 7 מאוסטריה לימדה אותנו. האתגר שלפנינו הוא לגלות לא רק את סוגי המחלות להן מתאים סוג נפלא זה של תרפיה במוזיקה, אלא גם למצוא מהן בדיוק ההשפעות שיש לאב-טיפוס עדין זה והאם יכולות להיות לו גם קונטרה-אינדיקציות.
ד”ר האמר ממשיך ואומר כך (בתרגום חופשי מהתרגום האנגלי):
“הרושם שמתקבל עד כה הוא, שלא ניתן לגרום לנזק ושניתן לחזור ולהשתמש בשיר זה כמה שרוצים. עם כל הצהלה, שהיא כנראה לא מוקדמת מדי, גילינו משהו רציני מאד.
אנחנו לומדים עכשיו שיש לנו הרבה יותר מה לשקול לעומת מה שחשבנו בעבר, במקרים של ריפוי תלוי, כשאנחנו בוחנים את חלומות הלילה.
ניתן להגיד ש”נערתי הסטודנטית” מחזיר את תפקוד המוח לנורמה יותר ביולוגית, או שאולי עומקי הקונפליקט קטנים או מגיעים לאופטימיזציה. אולי גם זה הוא המסתורין של הפתרון.
אנחנו צריכים עכשיו ללמוד בזהירות כיצד לנהוג נכון בכלי טיפולי נפלא זה. אם “נערתי הסטודנטית” יהפוך להיות מה שנראה כיום שהוא מבטיח, אזי זו תהיה אחת הסנסציות הגדולות ביותר של תרפיה להרבה עשורים. זוהי תקוותי לכולנו וקשה להאמין שהייתי צריך לגלות זאת ביחד עם המטופלת הקטנה שלנו.”
להלן הערה חשובה נוספת של ד”ר האמר:
“לטיפול עצמי עם “נערתי הסטודנטית” האדם צריך להבין היטב את ה-GNM או לפחות את הספר “המנגינות הארכאיות”.
אחרת יכול המטופל לפרש סימפטומים טובים של ריפוי כגון פריחה בעור, עווית בקיבה, או התקף אפילפטי, וכן את האופטימיזציה הנכונה של קצב שני המופעים של “נערתי הסטודנטית”, כסימפטומים של מחלות “רעות” כפי שלימדו אותנו להאמין.
אם המטופל מכיר את ה-GNM, הוא יקבל בברכה ובשמחה סימפטומים כאלה של ריפוי.
השימוש ב”נערתי הסטודנטית”, האב-טיפוס של המנגינות הארכאיות, גורם לכך שלא תהיינה השפעות חוזרות של הקונפליקט, לדוגמא – לא יחזרו ההתקפים האפילפטיים.”
כאן יש ראיון עם ד”ר האמר בו הוא מסביר את כוחו של השיר הזה.
הראיון המצולם הוא בגרמנית עם כיתוביות באנגלית
…………………………………………………………………………………………………..
הערות של עידן:
- תרפיה בעזרת מוזיקה היא לא דבר חדש. אך השילוב עם הידע של הרפואה החדשה הוא חדש ומאפשר להגיע לתוצאות טיפוליות מרשימות.
- התגלית השניה כאן היא העובדה שחלומות חוזרים ונשנים עלולים להיות טריגרים שמעוררים כל פעם מחדש את הקונפליקט ולא מאפשרים לגופו של החולה להשלים את תהליך הריפוי. זוהי דרך נוספת לגלות מהו הקונפליקט והיא פותחת תחום חדש של טריגרים אפשריים שלא נלקחו בחשבון עד כה.
מומלץ לקרוא את המאמר העוסק בחלומות.
החיבור של הידע המופיע במאמר על החלומות עם הידע החדש של הרפואה החדשה עוזר להרחיב ולשפר את ההבנה לגבי חלומות חוזרים ונשנים והאפשרות שהם מהווים טריגרים המעוררים מחדש את הקונפליקט.
- בשלב זה לא ידוע אם לשיר “נערתי הסטודנטית” ישנה השפעה מרפאה שווה על חולים בני תרבויות שונות, ארצות שונות, שפות שונות וכו’.
להערכתי, יהיו שירים או קטעי מוזיקה ספציפיים שישפיעו יותר טוב על ישראלים, קטעים אחרים שישפיעו טוב יותר על סינים וכן הלאה.
זה יכול להיות מחקר מרתק, ואשמח לשמוע מכם אם אתם מגלים (או מחברים בעצמכם) שירים או קטעי מוזיקה בעלי השפעה מרפאה המתאימים יותר לישראל או לבני תרבויות אחרות.
- חלק מפריצות הדרך להבנת ההשפעה המרפאה של מוזיקה מנקודת המבט של הרפואה החדשה, נעשה ע”י המוזיקאית האיטלקיה ג’יובנה קונטי.
תגליותיה פורסמו בספר שנקרא:
The Biological Meaning of Music from the point of view of the Germanic New Medicine
כאן יש קטע וידאו (באנגלית) בו מביאה ג’יובנה קונטי הסברים מעניינים על המוזיקה לריפוי:
בקישור הזה ניתן לראות את ג’יובנה קונטי וג’ורג’יו טוסי מנגנים בשני פסנתרים קטע מקונצרט לפסנתר ותזמורת של מוצרט, כשברקע מוצג גרף המראה את התקדמות שלבי הקונפליקט בהקשר למוזיקה כפי שמבינה זאת ג’יובנה קונטי:
Mozart Piano Concert K488 1st movement
מידע נוסף על ג’יובנה קונטי ניתן למצוא גם בקישורים שלהלן:
https://www.andilockemears.com/about-giovanna-conti.html
https://associazionesibelius.org
- מסתבר שד”ר האמר כתב ספר של כ-700 עמודים בנושא המוזיקה וריפוי. עד כתיבת עדכון זה (2.2.2019) הספר עדיין לא פורסם בגלל מחסור באמצעים.
- במידע שקיבלנו ב-2023 מתלמידה של מר פילהר, אשר היה בקשר צמוד עם ד”ר האמר במשך כ-30 שנה, נאמר כך:
א. האזנה לשיר “נערתי הסטודנטית” עוצרת המשך של גידולים סרטניים. כמו כן זה עוצר המשך של אובדן תאי עצם (“בריחת סידן”) ומצבים של התפתחות נמק וכיבים שנגרמו מקונפליקטים ביולוגיים.
ב. האזנה לשיר “נערתי הסטודנטית” מונעת (לפחות כל עוד מאזינים לשיר) טריגרים שמעוררים השפעות חוזרות של הקונפליקט. זה נכון במרבית המקרים מלבד במקרים של טריגרים ויזואליים כגון:
מצבים בהם אנחנו רואים אדם כלשהו שקשור לקונפליקט או שרואים תמונות או קטעי וידאו של אדם הקשור לקונפליקט.
………………………………………………………………………………………………………….