טיפ מס’ 119: מפתחות לריפוי

מפתחות לריפוי

פורסם לראשונה ב-5.4.2013

מטרתו של טיפ מתומצת זה היא להזכיר מה הם המפתחות להשגת ריפוי לפי התגליות של הרפואה החדשה. אין כאן מידע חדש, אלא מיקוד הדברים בצורה שאולי תעזור לחלקכם להבין טוב יותר את הגישה.

הטריגר לכתיבתו של טיפ זה הן תגובות שאני שומע מדי פעם מאנשים, מהן משתמע כאילו הרפואה החדשה אומרת שבעצם לא צריך לטפל במחלה או בחולה, אלא לתת לדברים לקרות בצורה טבעית.

זוהי הבנה חלקית מאד של הרפואה החדשה והיא עלולה להיות מאד מסוכנת אם לא משלבים אותה עם שאר התובנות של הרפואה החדשה.

………………………………………………………………………………………………………………..

א. אבחון

אבחון נכון הוא מרכיב הכרחי לטיפול נכון.

כדבר ראשון חשוב לזהות אם המטופל נמצא בשלב הפעיל של הקונפליקט או בשלב הריפוי. במקביל חשוב לזהות מהו הקונפליקט שגרם למחלה. מרבית הסימפטומים שגורמים לאנשים ללכת לקבל טיפול אצל רופא או מטפל הם סימפטומים של שלב הריפוי (למשל: דלקות, פריחות, שיעול, נזלת, הפרשות שונות ועוד). ברגע שהחולה מבין זאת, ההתייחסות שלו לסימפטומים תהיה שונה מאד.

ב. השלב הפעיל של הקונפליקט (CA)

הסימן הבולט בשלב הפעיל של הקונפליקט הוא סטרס. זה יכול להתבטא בשינה לא טובה, חוסר תיאבון ועוד. הדבר ההכרחי לצורך ריפוי בשלב הזה הוא לפתור את הקונפליקט שגרם לבעיה. במידה ולא ניתן לפתור את הקונפליקט מבחינה מעשית, חשוב להפחית ככל האפשר את עוצמת השפעתו בעיקר בעזרת הבנה ומודעות, ובמידת הצורך ניתן להיעזר גם בשיטות טיפול שונות כמו הילינג, דמיון מודרך, EFT ועוד.

ג. שלב הריפוי (PCL) – החצי הראשון, עד משבר הריפוי

הדברים החשובים בשלב זה הם:

  1. למנוע ככל האפשר השפעות חוזרות של הקונפליקט כתוצאה מטריגרים.
  2. במקרים בהם מזהים שמשבר הריפוי עלול להיות מסוכן, חשוב להחליש את תהליך הריפוי, כדי להחליש את עוצמתו של משביר הריפוי. ישנן דרכים שונות לעשות זאת, כאשר המכנה המשותף לכל הדרכים האלה הוא עירור מערכת העצבים הסימפתטית.
  3. לחזק ולאזן את המטופל בכל דרך אפשרית, גם ברמה הפיזית וגם ברמה הנפשית/רגשית.
  4. להקל את הסימפטומים במידה והם קשים ומפריעים לתפקוד.

ד. משבר הריפוי (EC)

ידיעה והבנה של תופעת משבר הריפוי והכרת הסימפטומים האופייניים לתופעה זו הם מפתח חיוני למניעת בהלה ופחד מיותרים.

לדוגמא:

בקונפליקטים בהם יש מעורבות של השרירים, יכול משבר הריפוי להיות מלווה בפרכוסים, לפעמים חזקים. מי שלא יודע זאת, עלול להיבהל מאד מהפרכוסים, דבר שיכול לגרום אצלו לקונפליקט חדש (ומחלה חדשה), או לנסיגה להתחלת שלב הריפוי, או להחלטה לקחת תרופה נגד התקפים חוזרים, דבר שמפריע ויכול אף למנוע את השלמת תהליך הריפוי.

דוגמא אחרת:

ישנם קונפליקטים בהם במשבר הריפוי עלולה להיות נפילה חדה ברמת הסוכר בדם. במקרים אלה חשוב לתת לחולה מייד טבליות סוכר או כל דבר אחר שיעלה מהר את רמת הגלוקוז בדם. לאנשים היודעים שהם מועדים לכך, מומלץ להחזיק באופן קבוע בכיס או בתיק טבליות סוכר.

בקונפליקטים הקשורים ללב, ניתן להחליש את עוצמתו של התקף הלב, ולפעמים אף להציל חיים, ע”י כך ששמים כריות קרח על האונות הצדעיות (טמפורליות) של המוח (אזור הרקות).

ה. לאחר משבר הריפוי – החצי השני של שלב הריפוי

חשוב לדעת ולהבין שהסימפטומים של שלב הריפוי חוזרים, אך בד”כ בעוצמה חלשה יותר מזו שהיתה לפני משבר הריפוי. בקונפליקטים חזקים, חשובה ביותר הידיעה וההבנה, שיכולים להופיע בשלב זה גידולים של תאי גליה במוח, ושגידולים אלה הם חלק טבעי ואורגני בתהליך הריפוי. הבנה זו עשויה לחסוך טיפולים מאד בעייתיים כמו ניתוחים, הקרנות וכימותרפיה. כל עוד גידולים אלה לא לוחצים על מרכזים חיוניים במוח ולא גורמים לפגיעה כלשהי או להפרעות חמורות בתפקוד, עדיף בד”כ לא להתערב בצורה פולשנית (ניתוח או הקרנות), שעלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים.

ו. “ריפוי תלוי” – מחלות כרוניות

כל מחלה כרונית, כלומר מצב בו הסימפטומים חוזרים ונשנים לאורך זמן, היא סימן לכך שישנם טריגרים המעוררים מדי פעם מחדש את השפעות הקונפליקט, ובכך מונעים מהגוף את השלמת תהליך הריפוי. לכן המפתח לריפוי מחלות כרוניות הוא זיהוי הקונפליקט והטריגרים וניטרול או מזעור ההשפעות החוזרות שמעוררים אותם טריגרים.

ז. קונסטלציות

אלה הם מצבים בהם החולה סובל בו זמנית משני קונפליקטים או יותר. במצבים כאלה יש לפעמים יותר קושי לאבחן במדוייק את הקונפליקטים. מבחינה טיפולית חיוני לפתור קודם את הקונפליקט המאוחר יותר, ה”צעיר” יותר ורק לאחר מכן את הקונפליקט ה”וותיק” יותר.

ח. שיטות טיפול

הניסיון מראה שבמקרים רבים לא יכול החולה לפתור את הקונפליקט או להימנע מטריגרים רק באמצעות המודעות, הידע וההבנה. לכן יש חשיבות רבה לכל שיטות הטיפול שיכולות לעזור למטופל לפתור את הקונפליקט, לנטרל או למזער השפעות של טריגרים וכן להקל סימפטומים שונים של המחלה המפריעים לתפקוד כמו כאבים, שיעול חריף, נזלת חריפה, קשיי נשימה וכו’. כדי לא לפגוע בתהליך הריפוי הטבעי, חשוב לשלב את שיטות הריפוי השונות עם הידע של הרפואה החדשה לגבי שלבי המחלה, תפקידי המיקרובים השונים בתהליכי המחלה ועוד. חשוב לעזור לחולה בכל דרך שתועיל לו ובמקרים רבים רצוי לשלב מספר שיטות, לחיזוק הגוף והנפש.

ט. הגישה הטיפולית הבסיסית

לפי גישתנו, היחידי שיכול באמת לרפא את החולה הוא החולה עצמו. תפקידנו כמטפלים הוא לתת לחולה את מירב הכלים שיכולים לעזור לו לרפא את עצמו. הידע והתובנות של הרפואה החדשה הם חלק חשוב מאד בסל הכלים שהמטפל יכול לתת למטופל. כאשר החולה מבין שמחלה היא למעשה תוכנית ביולוגית אשר הופעלה כדי לעזור לו ולגופו להתמודד עם קונפליקט או טראומה שהוא חווה, הוא יוכל לעזור לתהליך הטבעי ביתר יעילות וחוכמה ופחות יצטרך להשקיע בטיפולי עזר שונים.

………………………………………………………………………………………………………….

הערה: 
כותב מאמר זה אינו רופא, והמידע שכאן אינו מהווה המלצות או התוויות רפואיות.
בכל מקרה יש לפנות לרופא מוסמך.
עגלת קניות
מצב יום/לילה
Scroll to Top

הירשמו לניוזלטר* שלנו וקבלו במתנה, ללא עלות,
את סדרת הסרטונים:

 

מחלה זה משהו אחר

סדרת 8 הסרטונים הקצרים הללו, מציגה את חמשת החוקים הביולוגיים הטבעיים של הרפואה החדשה(GHk/GNM). במהלך צפייה בת שעה תוכלו לקבל מושג כללי ראשוני על נקודת מבט חדשה זו המסבירה בריאות וחולי בדרך חדשנית ומראה כי מחלות מכל הסוגים מתחילות כתגובה להלם המהווה קונפליקט ומתנהלות בדרך ברורה והגיונית המאפשרת החלמה כפי שהתכוון הטבע.

הירשמו – קבלו – צפו – והשכילו!

* ניתן להסיר עצמך מתפוצת הניוזלטר בכל שלב בהמשך.
×
דילוג לתוכן