img-0
טיפ מס’ 161: על בחירה חופשית ובריאות – 2

על בחירה חופשית ובריאות – 2

פורסם לראשונה ב-14.11.2014

חלק א’ של מיני סדרה זו הסתיים במסקנה העגומה למדי, שחופש הבחירה שלנו הוא למעשה מוגבל מאד, בעיקר בגלל הדפוסים הרבים והחזקים שמוטבעים בנו שלא מבחירתנו, מזמן היותנו ברחם אמנו ועד צאתנו לחיים עצמאיים בגיל 18 או מאוחר יותר.

על רקע משפטו המפורסם של שייקספיר “כל העולם במה, כל איש וכל אישה רק שחקנים הם”, אפתח בטיפ זה תובנות מעניינות המסבירות את המכניקה הקשורה לאותם כוחות בלתי נראים עליהם מרמז שייקספיר, אותם כוחות המושכים בחוטי חיינו והופכים אותנו במידה רבה למריונטות הממלאות את תפקידיהן על במת תיאטרון החיים.

לחלקכם עשויים חלק מהדברים להיראות כמדע בדיוני הזוי לחלוטין ואתם רשאים לחשוב שירדתי לגמרי מהפסים. אך אני מבטיח לכם שהכל בסדר…

מחשב העל הפלנטרי

מכיוון שמאז ימיו של שייקספיר קרו כמה דברים בעולם, אנסה להסביר כאן בשפה המתאימה יותר לתקופתנו הטכנולוגית את המכניקה הקשורה ליכולתם של בני האדם לבחור.

במקום להסתכל על כל העולם (כדור הארץ במקרה זה) כבמה, ניתן להסתכל עליו כעל דיסק זיכרון ענקי המכיל ספריות וקבצים רבים המכסים את כל תחומי החיים הידועים לנו וגם אלה שלא ידועים לנו. כל ספריה כזאת היא למעשה בנק של כוח בעל השפעה, ותיאורטית כל אדם יכול לבחור בכל רגע נתון לאיזה ספריה או קובץ הוא מתחבר.

הדיסק הענקי הזה כולל את כל כדור הארץ והמרחב העוטף אותו עד (כולל) חגורות ואן-אלן, המקיפות את כדור הארץ במרחקים שנעים בין 1,000 ל-60,000 ק”מ מפני השטח של הפלנטה.

ספריה אחת יכולה להיות זאת שמכילה את האיכות של סבלנות, אחרת מכילה את האיכות של אכפתיות וכן הלאה – אהבה, דאגה לזולת, נכונות, מסירות, חריצות, כבוד, הערכה וכו’. כל אלה ואחרות הן איכויות טבעיות שהוכנסו לדיסק הקשיח ע”י היצרן שברא אותו.

עד כאן – זה ממש גן עדן.

המציאות אליה אנחנו נולדים חושפת אותנו גם לתכונות והשפעות שליליות כמו שנאה, רשע, השפלה, ניצול, תחרותיות, זלזול, דיכוי ושאר תכונות חשוכות שאנחנו מכירים יותר מדי טוב בחיי היום-יום.

האם ההשפעות השליליות הוכנסו למחשב העל ע”י היצרן המקורי, או האם אלה הם “באגים” שחדרו לפלנטה בשוגג או בכוונת זדון, בניגוד לתוכנית המקורית – זהו דיון בפני עצמו שחורג ממסגרת טיפים אלה. גם לא נוכל להיכנס כאן לדיון מהם הקריטריונים לפיהם ניתן להחשיב תכונה או השפעה מסויימת כחיובית ואחרת כשלילית.

המצב בפועל הוא שכל אחת מתכונות והשפעות שליליות אלה נשמרו גם כן כספריות וקבצים בדיסק הזיכרון הענקי שבתוכו אנחנו חיים.

בנקים של כוח

כל אחת מאותן ספריות בדיסק הזיכרון הפלנטרי הענק, מהווה כאמור מעין מאגר של כוח, או בנק של כוח, שיש לו השפעה על בני האדם ועל כל החיים האורגניים בכדור הארץ.

לדוגמא:

כל מחשבה של שנאה, רגש של שנאה או מעשה של שנאה, מצטרפים למאגר השנאה ומוסיפים עוצמה לאותו בנק של כוח הקשור לספריה של שנאה.

כל מחשבה, רגש או מעשה של אהבה, מוסיף עוצמה לאותו בנק של כוח הקשור לספריה של אהבה.

וכך זה עובד עם כל שאר סוגי האיכויות, מחשבות, רגשות, תכונות, עקרונות, ערכים.

אך כאן מתגלה שוני מהותי בין מחשב תוצרת אדם לבין ה”מחשב” הפלנטרי הענק:

לכל אחד מאותם בנקים של כוח שנמצאים בדיסק הזיכרון הפלנטרי יש חיים אינטליגנטיים משלו, והוא מתוכנת כך שהוא תמיד שואף לגדול ולהתעצם.

כיצד יכול בנק הכוח של אהבה להתעצם? ע”י כך שיותר בני אדם יחושו אהבה ויפתחו אותה. אותו דבר נכון לגבי בנק הכוח של שנאה, של שמחה ולגבי כל בנק כוח אחר.

משמעות הדבר היא, שכל אחד מאותם בנקים של כוח, שואף לגייס לשורותיו כמה שיותר “משקיעים” בני הגזע האנושי, אשר יכולים להעצימו.

לדוגמא:

אם גדלנו להורים שהעניקו לנו אהבה ללא תנאי, הורינו חיזקו בכך את בנק הכוח של אהבה, בין אם זה היה במחשבה, ברגש או במעשה. יותר מכך – הורים אלה הטביעו בנו דפוס חזק שקשור לאהבה ואפשרו גם לנו לחוות איכות זו ולחזקה בעולם.

אם גדלנו להורים מלאי כעסים ומרירות, הורים אלה חיזקו את ההשפעות של כעס ומרירות בעולם. אין זה אומר שאנחנו חייבים לצאת מבית כזה מלאי כעסים ומרירות, אך יש לנו סיכוי גדול יותר לשאת עמנו השפעות אלה.

אם אכן הוטבעו בנו דפוסים הקשורים להשפעות של כעס או מרירות, אנחנו מועדים יותר לכך שהשפעות אלה תתפרצנה דרכנו ברגעי חולשה. גם אם בחרנו באופן מודע וחופשי שלא לתת להשפעות אלה להתבטא דרכנו, הן עלולות להיות יותר חזקות מאתנו. וככל שהדפוסים של כעס ומרירות הוטבעו בנו חזק יותר, כך אנחנו צריכים לעשות עבודה משמעותית יותר של התפתחות אישית כדי להגיע למצב שכעס ומרירות לא ישלטו בנו ולא ישפיעו עלינו.

הצורך להיות מקושרים

אחד המרכיבים המשמעותיים במבנה ובתכנות של האדם הוא הצורך לקבל הזנה אנרגטית כל הזמן. משמעותו של תכנות זה היא, שאין לנו אופציה לא להיות מחוברים לכוח אנרגטי אינטליגנטי כלשהו. חופש הבחירה שניתן לנו הוא האפשרות לבחור לאיזה כוחות, איכויות, אינטליגנציות וכו’ אנחנו רוצים להיות מחוברים.

עקרונית יש לנו אפשרות לבחור להתחבר ברגע מסויים לאהבה וברגע אחר לשנאה, יש לנו אפשרות לבחור אם להתחבר לבנק הגדול של הבודהיזם והחמלה שבו או לבנק ההולך ומתעצם של טרור דתי קיצוני עם האלימות שבו וכן הלאה.

חלק מהבחירות שלנו בחיים יכולות לקבוע לאיזה השפעות נהיה יותר חשופים ובכך לאיזה בנקים של כוח נוסיף את השפעתנו.

לדוגמא:

אם הבילוי המועדף עלינו הוא לשבת עם חברים שנוהגים לרכל על כולם, אנחנו עלולים לחשוף את עצמנו להשפעות של זלזול וחוסר כבוד לפרטיותו של הזולת והשפעות אחרות שמפריעות להתפתחות.

אם אנחנו בוחרים להתנדב בעמותה שמטרתה לעזור לנזקקים או לחולים, אנחנו מאפשרים לעצמנו להיות במגע קרוב עם השפעות של איכויות כמו אכפתיות, סבלנות, סובלנות, חום אנושי, שירות ועוד, איכויות שהן חיוניות למי שרוצה להתפתח.

כיצד כל זה קשור לרפואה?

בעשרות השנים האחרונות הצליחה הרפואה המערבית המודרנית ליצור בנק כוח אדיר, שיש לו השפעה עצומה על מרבית אזרחי העולם. השפעתו של בנק כוח זה היא כה גדולה, שמיליוני אנשים מרעילים את עצמם יום יום, לפעמים עד כדי מוות, ומאמינים שהם עושים את הדבר הנכון ביותר לטובת בריאותם וחייהם מתוך בחירה חופשית.

האם הם עושים זאת מתוך בחירה חופשית מלאה?

תאורטית – כן.

מעשית – לא ממש. הם עושים זאת כי אין להם את הכלים המתאימים לבחון את האלטרנטיבות, או שהם לא יודעים כלל שיש אלטרנטיבות.

כיצד זה קשור לרפואה החדשה?

הרפואה החדשה היא בנק כוח צעיר וקטן שהבנקים הגדולים והמבוססים של הרפואה המערבית המודרנית לא רוצים לתת לו לגדול, כדי שלא יפגע בכוחם.

לפי ידיעתי, הבנתי, ניסיוני והאינסטינקט שלי – הרפואה החדשה מבוססת על משהו מאד אמיתי, טבעי ונכון. היא חלק מהעתיד, חלק מהכיוון הכללי שהעולם צועד אליו, ולכן היא תתגבר על כל המכשולים.

כל אדם נוסף שלומד את הרפואה החדשה או נעזר בה מתוך בחירה חופשית, מחזק את גדילתה של הרפואה החדשה, ותוך כדי כך הוא גם מעצים את תהליך התפתחותו האישית.

התייחסתי  כאן באופן ספציפי לרפואה החדשה, אך ההסבר הנ”ל נכון לגבי כל דבר אמיתי שתורם לאנושות ולבריאה.

החלק השלישי והאחרון של מיני-סדרה זו יעסוק בעיקר בקשר בין חופש הבחירה, בריאות והתפתחות אישית.

…………………………………………………………………………………………..

הערה: 

כותב מאמר זה אינו רופא, והמידע שכאן אינו מהווה המלצות או התוויות רפואיות.

בכל מקרה יש לפנות לרופא מוסמך.

עגלת קניות
מצב יום/לילה
Scroll to Top

הירשמו לניוזלטר* שלנו וקבלו במתנה, ללא עלות,
את סדרת הסרטונים:

 

מחלה זה משהו אחר

סדרת 8 הסרטונים הקצרים הללו, מציגה את חמשת החוקים הביולוגיים הטבעיים של הרפואה החדשה(GHk/GNM). במהלך צפייה בת שעה תוכלו לקבל מושג כללי ראשוני על נקודת מבט חדשה זו המסבירה בריאות וחולי בדרך חדשנית ומראה כי מחלות מכל הסוגים מתחילות כתגובה להלם המהווה קונפליקט ומתנהלות בדרך ברורה והגיונית המאפשרת החלמה כפי שהתכוון הטבע.

הירשמו – קבלו – צפו – והשכילו!

* ניתן להסיר עצמך מתפוצת הניוזלטר בכל שלב בהמשך.
×
דילוג לתוכן