המלחמה בכולסטרול הפכה לאחד הנושאים הפופולריים ברפואה ומכירות התרופות להורדת רמת הכולסטרול בדם מרקיעות שחקים. הטענה המקובלת היא שהורדת רמת הכולסטרול בדם מפחיתה את מקרי התקפי הלב ואת התמותה ממחלות לב.
האומנם?
הכולסטרול הינו מרכיב חיוני בגוף. כ-80% מכמות הכולסטרול בדם מיוצרת ע”י הכבד ורק כ-20% מגיעים מהתזונה. רמת הכולסטרול בדם מבוקרת ע”י המוח, וכאשר הרמה עולה, אנחנו יכולים להבין מכך שהמוח זיהה צורך ביותר כולסטרול. זה קורה בד”כ כאשר יש פגיעה בדפנות הפנימיים של כלי הדם. הכולסטרול מהווה מרכיב עיקרי בין החומרים שנשלחים לתיקון הפגיעות בכלי הדם.
השאלה העיקרית היא: מה גורם לפגיעה בדפנות הפנימיים של כלי הדם?
לרפואה המקובלת אין תשובה ברורה לשאלה זו.
התגליות של הרפואה החדשה מראות כך:
שכבת הריפוד הפנימית (אינטימה) של כלי הדם הכליליים נפגעת כתוצאה משני סוגים עיקריים של קונפליקטים:
סוג זכרי וסוג נקבי.
הקונפליקט מהסוג הזכרי הוא קונפליקט של אובדן טריטוריאלי:
זה יכול להיות אובדן בלתי צפוי של בית, עסק, מקצוע, תפקיד או אדם בטריטוריה שלנו,
זה יכול להיות פחד מאובדן טריטוריאלי,
או זה יכול להיות איום על הטריטוריה שלנו (מקצועי, פרטי, על אנשים בטריטוריה שלנו וכו’).
הקונפליקט מהסוג הנקבי הוא קונפליקט של הטריטוריה הפנימית שלנו, או במילים אחרות- קונפליקט מיני. זה יכול להיות תסכול מיני, דחיה מינית, אי-יכולת לקיים יחסי מין וכו’.
אישה יכולה לחוות את הקונפליקט מהסוג הזכרי וגבר יכול לחוות את הקונפליקט מהסוג הנקבי.
מה שקובע כיצד הקונפליקט יתבטא אצלנו הם הדברים הבאים: מין (זכר או נקבה), צדיות (ימני או שמאלי), מצב הורמונלי.
לדוגמא: אישה לאחר המנופאוזה נעשית יותר “זכרית” מבחינה הורמונלית והיא תגיב לקונפליקט כזה כמו גבר. זה מסביר במידה רבה מדוע מספר התקפי הלב אצל נשים לאחר המנופאוזה משתווה לזה של הגברים.
שימוש בתרופות סטטינים להורדת כולסטרול הוא טעות חמורה ומזיקה. הסטטינים פוגעים בייצור הכולסטרול בכבד ובאותו זמן פוגעים גם בייצור של ה-CoQ10 שהוא מרכיב חשוב בפני עצמו בשמירה על תפקוד הלב.
מחקרים שונים מראים שבמיוחד בגילאים מעל 50, אין שום השפעה של עליית רמת הכולסטרול על אחוז התמותה. להיפך, יש מחקר המראה שיש עליה של 14% בתמותה ממחלות קרדיו-וסקולריות על כל ירידה של 1mg/dL ברמת הכולסטרול בשנה.
מידע ביקורתי בעברית על התפיסה המקובלת לגבי הכולסטרול ניתן למצוא בכתבה “כולסטרול – המיתוסים והעובדות” באתר של “פרוייקט אמת אחרת”.
מידע רב באנגלית ניתן למצוא באתר של רופאים וחוקרים בעולם השוללים את הגישה המקובלת לגבי כולסטרול:
(The International Network of Cholesterol Skeptics (THINCS
בקישור שכאן יש סרטון וידאו המביא דעות של רופאים ומטפלים בארץ ובעולם המתנגדים לגישה המקובלת לגבי הכולסטרול: כולסטרול – לא מה שחשבתם
עדכון מ-1.2.2013:
אתר האינטרנט של מעריב פרסם ב-31.1.2013 את תוצאותיו של מחקר בן 5 שנים אשר נעשה בבית החולים בילינסון על 500 קשישים בגיל ממוצע של 82. תוצאות המחקר מראות שככל שרמת הכולסטרול בדמם של הנבדקים היתה גבוהה יותר, כך הם האריכו ימים יותר מאלה שרמת הכולסטרול בדמם היתה תקינה או נמוכה ביחס לנורמה המקובלת.
לקריאת הכתבה המלאה ניתן להקליק כאן: מחקר ישראלי: כולסטרול גבוה מאריך חיי קשישים
פורסם לראשונה ב-17.9.2010
עידן סער
…………………………………………………………………………………………..
הערה: כותב מאמר זה אינו רופא, והמידע שכאן אינו מהווה המלצות או התוויות רפואיות.
בכל מקרה יש לפנות לרופא מוסמך.